Boer uit Bierbeek bouwt silo van 185.000 liter om regenwater op te vangen: "Droogte van laatste jaren is probleem"

Landbouwer en varkensboer Michaël Vanhulst uit Bierbeek is een grote regenwatersilo aan het bouwen om voorbereid te zijn op de droogte en het tekort aan water. In de silo kan 185.000 liter regenwater opgevangen worden die hij dan kan gebruiken voor zijn bloemenplukveld.

Landbouwer Michaël Vanhulst heeft niet alleen een varkensbedrijf in Bierbeek, hij heeft ook een bloemenplukveld de Fleurderij waar je tegen betaling bloemen kan komen plukken. Ook bij hem zorgt de droogte voor problemen als er gezaaid moet worden of als de bloemen water moeten krijgen. "We merken dat het de laatste jaren steeds moeilijker wordt om de velden van voldoende water te voorzien", zegt Vanhulst. "En dat is niet alleen een probleem in de zomer."

Op de boerderij van Vanhulst wordt nu een silo gebouwd waar regenwater kan opgeslagen worden. "Als het regent stroomt het water van de goten van de varkensstallen in de gracht en dus kunnen we dat toch beter opvangen, dacht ik. In de silo kan 185.000 liter water. Van zodra de silo af is, kunnen we dat water gebruiken voor onze velden. Het is wel een hele investering maar op lange termijn is dit wel de oplossing om een mooi bloemenveld te creëren." 

Meest gelezen