Bonobo die in ZOO Planckendael was ontsnapt, zit weer veilig in zijn hok

De bonobo die was ontsnapt in ZOO Planckendael, is weer gevat. Om veiligheidsredenen was het dierenpark een tijdlang ontruimd.

Eind goed, al goed: de bonobo die vanochtend in ZOO Planckendael was ontsnapt, zit weer veilig en wel in zijn hok. Rond 13.30 uur konden zijn verzorgers hem vangen nadat ze hem een lekkernij met verdoving in hadden gegeven.

Al snel nadat de bonobo was ontsnapt, konden zijn verzorgers hem lokaliseren in een boom in de buurt van zijn verblijf. Omdat de dieren mogelijk gevaarlijk kunnen zijn, ging het park over tot een evacuatie.

"Rond 11 uur hebben we de melding gekregen dat een bonobo was ontsnapt", zegt Dirk Van de Sande van de politie van Mechelen-Willebroek. "We zijn meteen naar hier gekomen om de evacuatie van het park te ondersteunen. Medewerkers van het park waren daar al mee bezig."

BEKIJK - Dirk Van de Sande van de politie van Mechelen-Willebroek legt uit wat er precies is gebeurd:

Videospeler inladen...

"De bezoekers van het park hebben de boodschap om te evacueren die werd omgeroepen goed opgevolgd. Een deel is gaan schuilen, maar het merendeel van de bezoekers kon het park gewoon verlaten. Met voertuigen zijn we de andere bezoekers in het park gaan evacueren."

BEKIJK - "Karrewiet" sprak met jonge bezoekers en de woordvoerder van de ZOO Planckendael:

Videospeler inladen...

BEKIJK - Bezoekers wachten buiten aan de poorten van het park af:

Videospeler inladen...

Meest gelezen