Represented by ZUMA Press, Inc.

Begin deze week moest ze nog verstek laten gaan voor troonrede, nu duikt Britse Queen weer op bij paardenshow

De Britse koningin Elizabeth (96) is opnieuw in het openbaar verschenen. Begin deze week miste ze de troonrede in het parlement wegens gezondheidsproblemen. Vandaag maakte ze wel haar opwachting op de Royal Windsor Horse Show, een groot evenement voor paarden op het terrein van het kasteel van Windsor, waar ze woont. 

De Queen is de laatste maanden slecht ter been en miste al heel wat activiteiten daardoor. Vandaag was ze wel van de partij op de Royal Windsor Horse Show, een van haar favoriete evenementen. Ze werd het terrein opgereden in een Range Rover. De terreinwagen stopte in de buurt van de ring waar de paarden paraderen. Uit het raam van de auto keek de Queen naar haar eigen paarden en ze sloeg ook een praatje met verschillende mensen. Ze zag er heel opgewekt uit en lachte veel. 

Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Ze nam ook plaats op de tribune en verplaatste zich daarbij met een wandelstok. Die gebruikt ze al sinds oktober vorig jaar in het openbaar. 

Bekijk hier een fragmentje van de Queen op de paardenshow:

Videospeler inladen...
Represented by ZUMA Press, Inc.
PA Wire/PA Images
Represented by ZUMA Press, Inc.

Het was al van maart geleden dat de Queen nog in het publiek te zien was. Toen woonde ze een herdenkingsmis bij voor haar vorig jaar overleden echtgenoot prins Philip. Afgelopen dinsdag werd ze in het Britse parlement verwacht voor de opening van het parlementaire jaar, maar daarvoor moest ze volgens Buckingham Palace met pijn in het hart afzeggen. Haar zoon en troonopvolger prins Charles las toen in haar plaats de troonrede voor. 

De Britse koningin sukkelt met een verrekte spier in de rug, waardoor ze moeilijk kan stappen. Dag aan dag wordt bekeken welke activiteiten ze aankan en welke niet. Binnenkort wordt haar 70-jarige jubileum op de troon gevierd. Ook daar is het afwachten of en waar ze zal opduiken.  

Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Meest gelezen