Nieuw wooncomplex in Tongeren op plaats van historisch kloostergebouw Picpussen

In Tongeren komt er een nieuw woongebied, op de plaats waar nu het historische kloostergebouw van de Picpussen staat. Dat historische gebouw met zijn twee torens wordt op vraag van de stad behouden. 

Picpussen is een historische school- en kloostersite, die start aan de Eeuwfeestwal met de imposante gevel van het kloostergebouw Picpussen geschrankt tussen twee torens. Ontwikkelaar Patrick Kerkhofs van nv Picpussen: "In onze plannen hebben we gezocht om het verleden een plaats te geven in een soort stadsdeel van de toekomst. Zo krijgt het kloostergebouw een nieuwe functie als woonzorgcentrum met plaats voor 90 inwoners."

Woonzorgcentrum

"In een eerste fase komt er inderdaad een woonzorgcentrum met 90 bedden en 39 assistentiewoningen", zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening en Wonen Johnny Vrancken. "In een tweede fase zal er een herlocalisatie zijn van kinderdagverblijf De Mereltjes dat nu op de Hasseltsesteenweg gevestigd is en dat geschikt zal zijn voor de opvang van 180 kindjes. Daarnaast komen er ook nog 35 appartementen."

In een latere fase komen er nog twee woonblokken bij met respectievelijk 53 en 41 appartementen. Basisschool Picpussen ligt al op de site. Het openbaar onderzoek voor dit project loopt tot 3 juni. Het stadsbestuur hoopt de werken zelf nog dit jaar te starten. 

Meest gelezen