Jérémie Makiese naar de finale van het Songfestival: "Nu feesten? Nee, rusten en zaterdag nog meer energie geven"  

"Ik heb hier geen woorden voor", aldus een dolgelukkige Jérémie Makiese die zich voor de finale van het Songfestival wist te plaatsen na een degelijke prestatie in de tweede halve finale. Het komt er nu op aan om de weinige rustmomenten die hem resten goed te benutten. En dat beseft hijzelf ook maar al te goed.

België werd als eerste afgeroepen van de tien landen die zich in de tweede halve finale kwalificeerden voor de grote finale van zaterdagavond. Ontlading alom in het Belgische kamp."Ik heb geen woorden, ik zoek de juiste woorden. Het was ongelooflijk", reageerde de 21-jarige Makiese kort na zijn kwalificatie. "Het was echt intens. We did it."

BEKIJK - De eerste reactie van Jérémie Makiese na zijn kwalificatie:

Videospeler inladen...

Tijd om te feesten is er niet. "Ik ben sportief en ik weet dat we tot het einde moeten gaan. Ik ga niet feesten tijdens de competitie. We moeten gefocust blijven." Het was overigens al na 1 uur 's nachts toen Jérémie terug aankwam in zijn hotel in Turijn. "Ik ga nu even rusten voor mijn stem en mijn lichaam." 

Die rust is hard nodig, want zijn liedje "Miss you" vraagt veel van de stem. Veel rustmomenten zijn er wel niet meer. Morgen staat al de juryfinale op het programma, waar de vakjury's hun punten bepalen en zaterdag is er dan de finale. Aan zijn act gaat Jérémie in elk geval niets meer wijzigen. "Ik ga wel nog meer energie geven", besluit de Belgische Songfestivalhoop.

Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Turijn zal België als 16e van de 25 landen aan de beurt zijn. 

BEKIJK - "We did it", zei Makiese toen hij terug aankwam op zijn hotel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen