1.800 mensen geven elkaar straks een "Italian Kiss": Gents bedrijf hoopt zo wereldrecord te breken

Het Gentse vastgoedbedrijf Upgrade Estate gaat vanavond een nieuw Guinness wereldrecord proberen vestigen: 900 duo's zullen elkaar een "Italian Kiss" geven. Het is een speciale kus die wordt voorafgegaan door het eten van een spaghettisliertje. De kus werd wereldberoemd door de Disney-film Lady en de Vagebond.

De "French Kiss", ofwel een tongzoen, zal je waarschijnlijk wel kennen. De benaming "Italian Kiss" daarentegen, zal misschien niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen. Het werd nochtans uitgevoerd in een iconische scène van een Disney-klassieker, waar de keurige cockerspaniël Lady en straathond Vagebond samen spaghetti eten. Op een bepaald moment beginnen de honden per ongeluk hetzelfde sliertje te eten. Zo komen ze steeds dichter naar elkaar toe en uiteindelijk mondt het uit in een kus.

Guiness wereldrecord staat nu op 125 koppels

In 2020 hebben 125 duo's in Frankrijk tegelijkertijd die Italian Kiss uitgevoerd: goed voor een Guiness wereldrecord. Het Gentse vastgoedbedrijf Upgrade Estate wil dat record vanavond verbreken. "Wij bouwen vooral kotgebouwen en wij proberen altijd om onze studenten samen te brengen en met elkaar te verbinden door spaghettiavonden te organiseren. Vandaar de link", legt CEO Nele Van Damme uit.

De spaghetti moet zeker al dente gekookt worden. Want als de sliert afbreekt, telt het niet
Nele Van Damme van Upgrade Estate

Van Damme verwacht dat de wereldrecordpoging zal slagen. "Er hebben zich maar liefst 1.800 mensen ingeschreven voor de actie. 900 duo's dus", vertelt ze. "Het zijn vooral koppels, maar dat hoeft eigenlijk niet, dat staat niet in de regels. Waar we dan wel op moeten letten? Dat de spaghetti al dente gekookt wordt! Want als de sliert afbreekt, telt het niet."

"Het wordt vast een uitdaging om het allemaal in goede banen te leiden met zoveel volk, maar we hebben er zin in", lacht Van Damme. De actie gaat door in Flanders Expo. Comedian Jens Dendoncker praat alles aan elkaar. 

kasto80

Meest gelezen