Wouter Beke wordt maandag opnieuw burgemeester van Leopoldsburg

Maandag wordt Wouter Beke (CD&V) opnieuw burgemeester van Leopoldsburg, nadat hij gisteren ontslag nam als minister in de Vlaamse regering. Dat betekent ook dat Marleen Kauffmann (CD&V), die ondertussen 3 jaar waarnemend burgemeester was, weer schepen wordt van Mobiliteit, Onderwijs, Toerisme, Cultuur en Wijkwerking. 

Marleen Kauffmann (CD&V) kondigde het zelf aan op de sociale media. "Met heel veel spijt moet ik afscheid nemen van jullie als waarnemend burgemeester van Leopoldsburg. Ik heb deze job ontzettend graag gedaan. Het was en is een voorrecht geweest om gedurende bijna 3 jaar jullie burgemeester te zijn geweest. Ik ga dit heel hard missen, ik heb er erg veel hartzeer van, maar zal vanaf maandag mijn taak als schepen terug ter harte nemen zoals voorheen."

Katrien Ozeel (CD&V), die als schepen de bevoegdheden van Marleen Kauffmann had overgenomen, verdwijnt uit het schepencollege en wordt weer raadslid. Eerder was ook al duidelijk dat Wouter Beke terugkeert naar de Kamer, waardoor zijn opvolger Steven Matheï (CD&V) uit het federaal parlement verdwijnt.

Meest gelezen