Videospeler inladen...

Honderden fans nemen voor de laatste keer afscheid van Arno in Oostende

Enkele honderden fans van Arno hebben in Oostende voor de laatste keer afscheid genomen van de overleden zanger. Een vissersboot met zijn urne voer vanmiddag de haven uit, langs het Westerstaketsel . De as van Arno is uitgestrooid in de Noordzee, voor de kust van zijn geboortestad.

De familie en vrienden van Arno hadden zijn fans uitgenodigd om op het Westerstaketsel afscheid te komen nemen. "Het was toch een emotioneel moment voor de fans van Arno toen het schip met de urne heel traag voorbij het staketsel kwam", zegt onze collega Tijs Neirynck. "Het werd eerst stil, maar daarna klonk er ook applaus. Sommige fans gooiden ook bloemen op het water." De eigenlijke afscheidsplechtigheid vond op zee plaats, in intieme kring.

"Ik vond het een heel pakkend moment, met een krop in de keel", reageert fan Jan Wartenhorst in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Arno overleed drie weken geleden aan de gevolgen van pancreaskanker. Hij was 72 jaar.

Zijn muzikale carrière begon hij in de jaren 70, met groepen als Freckleface en Tjens Couter. In de jaren 80 brak hij door met TC Matic en groeide hij geleidelijk uit tot een van de meest gerespecteerde rockartiesten van ons land. Ook internationaal raakte hij bekend, vooral in Frankrijk.

Arno woonde al enkele decennia in Brussel, maar kwam geregeld terug naar zijn geboortestad, die hij onder meer bezingt in "Oostende Bonsoir".

Fans nemen afscheid van Arno in Oostende.

Videospeler inladen...

Meest gelezen