Politie neemt auto's in beslag van gevaarlijke straatracers tijdens trouwstoet in Mechelen

Vrijdagmiddag kreeg de politie meldingen van straatracers en gevaarlijk rijgedrag in Mechelen-Zuid en de Mahatma Gandhistraat. Na een waarschuwing herhaalde het gedrag zich met snel inhalen en gevaarlijk rijden tijdens een trouwstoet. Daarop heeft de politie de wagens in beslag genomen. De bestuurders kunnen een boete verwachten. 

Vrijdagnamiddag ontvangt politie Mechelen-Willebroek een aantal meldingen van onaangepast en verkeersonveilig rijgedrag in Mechelen-Zuid. In de buurt van de Mahatma Gandhistraat zou geracet worden. In de Kardinaal Cardijnstraat kan een patrouilleploeg de auto's tegenhouden en vragen de politie-inspecteurs aan de bestuurders om hun rijgedrag aan te passen.

Trouwstoet

Later op de middag komen nog meldingen, nu van een trouwstoet in de Veldenstraat waar ook Bengaals vuurwerk wordt ontstoken. De eerder aangemaande chauffeurs maken deel uit van deze stoet. Op de Veemarkt halen de betrokken bestuurders mekaar aan overdreven snelheid in, zeggen getuigen. Ook via het ANPR-cameranetwerk kan de politie overtredingen vaststellen. 

In beslag

Rond 18 uur vindt de politie 3 van de eerder op de dag geïdentificeerde voertuigen op het Raghenoplein.Op basis van de herhaaldelijke meldingen, vaststellingen van politie-inspecteurs, camerabeelden, en het negeren van de aanmaningen zijn de auto's in beslag genomen.

Meest gelezen