World Record Padel

Nieuw wereldrecord padel gevestigd in Hasselt: 28 uren, 12 minuten en 16 seconden

In Hasselt hebben vier enthousiaste padelspelers een nieuw wereldrecord gevestigd: ze speelden de langste padelwedstrijd ooit, ze stonden 28 uur op het plein en braken zo het vorige record met 2 uur.

Kobe Heleven, Jentl De Bock, Jens De Maeseneer en Juan Fernandez mogen zichzelf wereldrecordhouders langste padelwedstrijd noemen. 14 en 15 mei deden de jongeren een succesvolle gooi naar het vorige record. Dat stond op 26 uren 22 minuten en 28 seconden. De nieuwe tijd om te breken: 28 uren 12 minuten en 16 seconden. 

Rond het vierde uur sloeg ik mijn enkels om, dat was een zwaar momentje

Kobe Heleven

Vanaf zaterdagochtend om 7u stonden de vier heren op het veld, tot meer dan 28 uur later op zondagmiddag. En er waren wel wat moeilijke momenten geeft Kobe Heleven, één van de recordhouders, toe: "Iedereen had wel wat momenten waarop het even moeilijk werd. Voor mij was dat rond het vierde uur spelen, toen sloeg ik mijn enkels om en moest ik de pijn verbijten om te blijven spelen. Gelukkig hadden we een team van kinesisten, diëtisten en dokters om ons fit te houden."

Meer dan enkel een wedstrijd padel

Tevreden blikt Kobe terug op een succesvol weekend. "We konden ervoor kiezen om simpelweg de padelwedstrijd te spelen, maar we wilden eigenlijk meer dan dat. Dus hebben we een heel event opgezet rond onze wereldrecordpoging, waarvan de opbrengsten volledig naar G-sport Vlaanderen gaan." 

Naast kijken naar de padelwedstrijd konden aanwezigen onder andere ook trainingen volgen, luisteren naar een dj-set, spelletjes spelen en meer. 

Meest gelezen