Radio 2

Opmerkelijke carrièreswitch van Wouter Torfs: van schoenenverkoper tot voorzitter van CAW

Wouter Torfs wordt vanaf volgend jaar de nieuwe voorzitter van de koepel van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, beter gekend als CAW. De oprichter van schoenenketen Schoenen Torfs doet zo een opmerkelijke carrièreswitch. Wie zijn opvolger wordt bij de bekende schoenenketen is nog niet duidelijk.

Wouters Torfs stopt eind dit jaar met zijn functie als CEO van de bekende schoenenwinkelketen Schoenen Torfs. "Ik blik met heel veel dankbaarheid terug op de voorbije 35 jaar", zegt Torfs tijdens een persmoment in het inloopcentrum van CAW Sint-Niklaas. "Vooral de groei die ons bedrijf doormaakte, in combinatie met waardering als Beste Werkgever in 2019, maakt me heel erg fier."

Nieuwe uitdaging

Torfs ziet de overstap naar CAW als een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. "Ik word volgend jaar 65 jaar, dus ik ben klaar voor iets nieuws. Ik wil me in de volgende fase van mijn leven nog meer engageren en dan vind ik dit de perfecte uitdaging. Bij Schoenen Torfs zag ik mezelf vooral als een sociale ondernemer, dus de overstap naar CAW voelt heel logisch aan."

Ik hoop de kwalitatieve dienstverlening van CAW nog meer een gezicht te geven

Wouter Torfs

Bij CAW wil Torfs de dienstverlening nog meer in de markt zetten. "Ik heb het gevoel dat CAW nog te weinig gekend is in Vlaanderen", legt Torfs uit. "CAW biedt zoveel mooie en kwalitatieve dienstverlening aan, maar dat mag zeker nog meer een gezicht krijgen. Verder wil ik er ook voor zorgen dat CAW een nóg fijnere werkplek wordt."

Torfs wil ook meer tijd maken voor zijn familie. "Ik ben nu al eventjes grootouder van enkele kleinkinderen. Het is de bedoeling om iets meer tijd te maken voor hen en niet meer even hard te werken als de voorbije 35 jaar bij Schoenen Torfs." 

Meest gelezen