Caroline Rigo van Cent pur Cent wint Unizo Livia Award: "Ondernemers een sjot onder hun gat geven"

Onderneemster Caroline Rigo van cosmeticabedrijf Cent pur Cent uit Hasselt wint de Livia Award van Unizo. De prijs bekroont vrouwelijke ondernemers die een voorbeeld kunnen zijn voor andere vrouwen die een zaak willen starten. De award voor Jong Geweld ging naar Bo Tijskens van Gftd. Jewelry.

Caroline Rigo heeft zich gespecialiseerd in gezonde cosmetica en heeft volgens de jury een gezond bedrijf kunnen opbouwen. Ze runt Café Beauté in Hasselt en Knokke, de cosmeticamerken Cent Pur Cent en i.am.klean en ook nog de Blush Academy. "We gaan nog veel van Caroline Rigo horen", zegt juryvoorzitter Hilde Peerlings. "Ze staat nog maar aan het begin van haar straffe ondernemersverhaal."

Je moet niet wachten om te springen

Zelf hoopt de onderneemster dat ze andere vrouwen met de prijs kan inspireren. "Ik las onlangs dat maar 14 procent van de CEO's vrouwen zijn, en dat het 5 jaar heeft geduurd om van 10 naar 14 procent te gaan, dus er is nog werk aan de winkel", zegt Rigo. "Wat ik vooral wil meegeven is dat je niet moet wachten om te springen. Als je wil ondernemen, gewoon doen. Een goed doordacht plan en dan je buikgevoel volgen." Met deze award wil ze graag een voorbeeld zijn voor andere vrouwen en hen een spreekwoordelijke sjot onder hun gat geven. 

Jong Geweld

Er werd ook een prijs uitgereikt voor Jong Geweld en die ging naar Bo Tijskens van Gftd. Jewelry, dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte juwelen met een persoonlijk verhaal. Bo is nog maar anderhalf jaar bezig met haar zaak en is ondertussen mama geworden van haar derde kindje. "Het was een pittig, maar ook fantastisch jaar", zegt ze. "Ik hoop om andere jonge vrouwen en mama's te kunnen inspireren om ook voor hun eigen ondernemersdroom te gaan."

Meest gelezen