Verwendung weltweit

Nieuwe tienjarige staatsbon krijgt rentevoet van 1,30 procent

De nieuwe staatsbons die ons land vanaf 4 juni uitgeeft, zullen een rentevoet hebben van 0,70 procent voor de vijfjarige bon en van 1,30 procent voor de tienjarige bon. Dat meldt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).

Eerder deze week maakte het Federaal Agentschap voor de Schuld bekend dat het opnieuw staatsbons zal uitgeven. Nu is ook bekend welke rentevoet gehanteerd wordt. De vijfjarige bon zal een rentevoet hebben van 0.70 procent, de tienjarige bon een van 1.30 procent.

"Na drie jaar krijgen particuliere beleggers opnieuw de kans om zich in te schrijven voor een staatsbon. Een staatsbon die bovendien voor het eerst in zeven jaar een rentevoet hoger dan 1 procent kan aanbieden en daarnaast uiteraard volledige veiligheid en zekerheid biedt", aldus de minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).

Door de dalende rentes van de afgelopen jaren was er steeds minder interesse voor de bons, de laatste uitgifte dateert intussen van maart 2019. Vanaf 4 juni keren ze terug. De inschrijvingsperiode zal lopen van 24 mei tot en met 3 juni.

Meest gelezen