TRIXXO uit Hoeselt geeft 9.000 huishoudhulpen zelf 0,4 % opslag

Dienstenchequebedrijf TRIXXO, met hoofdzetel in Hoeselt, gaat zijn 9.000 huishoudhulpen een loonsverhoging van 0,4 procent geven. Er wordt al lang gediscussieerd over een loonsverhoging in die sector, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd. TRIXXO zegt daarom zelf de impasse voor zijn personeel te willen doorbreken. En dus komt er 0,4 procent opslag. In geld uitgedrukt gaat het uiteraard om een beperkt bedrag extra per werknemer. 

TRIXXO Dienstencheques is een grote speler met 9.000 huishoudhulpen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het zegt met dit initiatief op bedrijfsniveau zijn goede wil te tonen aan de huishoudhulpen die al lang wachten op een verbetering van hun financiële situatie. “Tot nu toe raakten onze werkgeversvertegenwoordigers en de vakbonden het niet eens over die verhoging,” zegt operationeel directeur Louise Arimont. “Wij wachten niet meer en willen dat de malaise, die al twee jaar duurt, stopt. Wij gaan deze  patstelling op eigen kracht doorbreken en willen dat onze huishoudhulpen meer gaan verdienen. Wij gaan dat als bedrijf zelf betalen, ook al vraagt dit van ons een zeer grote inspanning.”

Financiële druk

TRIXXO Dienstencheques zegt dat zijn mensen op hun tandvlees zitten. "We nemen daarmee onze verantwoordelijkheid op in een tijd waarin de financiële druk op veel gezinnen stilaan onhoudbaar wordt. We zijn nu al de beste betaler in de sector en doen er met deze loonsverhoging nog een schepje bovenop", legt Louise Arimont uit.

Meest gelezen