Politievrouw 6 weken werkonbekwaam na aanval door vrachtwagenchauffeur op snelwegparking in Wetteren

Op een snelwegparking in Wetteren is een politieagent zwaargewond geraakt na een aanval door een vrachtwagenchauffeur uit Bulgarije. De vrouw is 6 weken werkonbekwaam.

De feiten dateren van de nacht van woensdag op donderdag op de parking langs de E40 in Wetteren. Een agent van de wegpolitie vroeg een vrachtwagenchauffeur uit Bulgarije om zijn voertuig te verplaatsen omdat het verkeerd geparkeerd stond.

De man reageerde agressief en viel de agent en haar collega aan. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en is zes weken werkonbekwaam. De vrachtwagenchauffeur is gedagvaard in snelrecht, en zal normaal gezien binnenkort voor de rechter komen. Hij was dronken op het moment van de feiten. (in een eerste communicatie was gezegd dat de man aangehouden was, maar dat blijkt niet te kloppen, red.)

Om mensensmokkel tegen te gaan, zijn verschillende snelwegparkings op de E40 gesloten. Daardoor en ook door werkzaamheden, is de parking van Wetteren op dit ogenblik de enige waar vrachtwagenchauffeurs kunnen overnachten. Daardoor staat ze vaak overvol en dat geeft naar verluidt af en toe spanningen.

kasto80

Meest gelezen