België boven: deze toppers van eigen bodem gooien dit weekend hoge ogen

De voorbije 24 uur hebben zes Belgen uit de wereld van sport én cultuur zich op het internationale toneel laten opmerken met een stevige of unieke prestatie. Van Kevin De Bruyne tot Stéphanie Huang: een overzicht.

1. Kevin De Bruyne

In Engeland is Kevin De Bruyne voor de tweede keer in zijn carrière verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League, de hoogste voetbalklasse. De middenvelder die bij Manchester City speelt, haalde het van Mo Salah van Liverpool en Heung-Min Son van Tottenham. Met 15 doelpunten en 7 assists beleefde hij zijn meest productieve seizoen aan de overkant van het Kanaal.

Meer weten? In dit artikel van de collega's van Sporza vind je het hele verhaal terug.

PA Wire/PA Images

2. Stéphanie Huang

Stéphanie Huang is als enige Belg geselecteerd als een van de 12 finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd die dit jaar in het teken van cello staat. Ze volgt daarmee in de voetsporen van haar zus Sylvia die in 2019 hetzelfde deed in de editie voor viool. Dinsdag gaat ze een week in afzondering om zich op de finale voor te bereiden.

Meer weten? Onze collega Kristien Bonneure was erbij toen de jury de naam van Stéphanie Huang bekendmaakte en schreef dit verslag.

BEKIJK - De proclamatie van de jury en een eerste reactie van Stéphanie Huang:

Videospeler inladen...

3. Delfine Persoon

In Abu Dhabi heeft Delfine Persoon een bokskamp gewonnen van WBC-vicewereldkampioen Elhem Mekhaled uit Frankrijk. Na 10 rondes riep de jury haar unaniem tot winnaar uit. Met haar overwinning snoept ze de WBC Silver-titel van haar tegenstander af. Ze hoopt nu op een kamp tegen WBC-wereldkampioen Alicia Baumgartner uit de VS.

Meer weten? De collega's van Sporza maakten dit verslag van de kamp tussen Delfine Persoon en Elhem Mekhaled.

4. Charlotte Adigéry en Bolis Pupul

Charlotte Adigéry en Bolis Pupul hebben opgetreden in "Later with Jools Holland", een iconisch muziekprogramma op de BBC. Ze brachten hun single "Ceci n'est pas un cliché" en konden ook even met gastheer Jools Holland zelf praten. Na Zap Mama en Melanie Di Biasio was het nog maar de derde keer dat een act uit ons land daar zijn opwachting mocht maken. Zelf noemen ze het "een droom die uitkomt".

Meer weten? In dit artikel ontdek je hoe het optreden is verlopen en vind je ook commentaar van muziekjournalist Sasha Van der Speeten.

BEKIJK - Het optreden van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul in "Later with Jools Holland":

5. Janice Cayman

Janice Cayman heeft samen met Olympique Lyon de Champions League gewonnen, dit voor de achtste keer in de geschiedenis van de ploeg. De vrouwen versloegen FC Barcelona met 1-3. In de slotfase mocht de Red Flame invallen waardoor ze het overwinningsfeestje meteen op het veld kon beginnen te vieren.

Meest gelezen