Radio 2

Jonge straatmuzikantes Fé en Merel (12) uit Ieper halen honderden euro's op voor Oekraïne

Fé De Wulf en Merel Degraeve zijn 12 jaar en droomden ervan om straatmuzikant te worden. Na heel wat mails hebben ze een vergunning gekregen van de stad Ieper. Om de 2 weken spelen ze op de Grote Markt met hun dwarsfluit. Het geld schenken ze aan de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Met Moederdag speelden Fé en Merel voor het eerst met hun dwarsfluit op de Grote Markt in Ieper. Ze droomden er al lang van om straatmuzikant te worden: "Ik dacht dat het nooit zou lukken, maar na heel wat mails hebben we een vergunning als straatmuzikant gekregen van de stad Ieper. We zijn de jongste straatmuzikanten in de vredesstad. "

Op Moederdag haalden ze zo'n 225 euro op maar dat was omdat er heel wat familie aanwezig was, zegt Fé: “We spelen bekende liedjes, zoals Let It Go van Frozen en My Heart Will Go On van de film Titanic. We willen om de twee weken op zondag spelen. De opbrengst gaat iedere  keer naar de vluchtelingen uit Oekraïne."

Fiere mama van jonge straatmuzikante

Liesbeth Dambre is de mama van Fé en vindt het knap dat de meisjes zelf het initiatief namen: "Fé en haar vriendin Merel hebben alles zelf geregeld.  De vergunning om als straatmuzikant op te treden hebben ze zelf aangevraagd en ze maakten ook een bord met de vlag van Oekraïne waarop staat dat ze spelen ten voordele van de vluchtelingen. Ze mogen maximaal 2 keer per maand optreden. Uiteraard ben ik zeer trots op hen."

Vandaag haalden de twee jonge straatmuzikanten zo'n 300 euro op.

Radio 2

Meest gelezen