© VRT

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden: "Intens verdrietig, maar dankbaar"

Mémé Clara (96), de moeder van Christa Planckaert, is overleden. Dat meldt de familie in een persbericht. Ze was de moederkloek van hun hechte familie, en woonde al een tijdje in bij haar dochter Christa op het kasteeldomein van de Planckaerts in Frankrijk.

De familie Planckaert woont in Frankrijk, waar ze een kasteel renoveren.  Ook mémé Clara (96) is een tijd geleden mee verhuisd met haar enige dochter Christa, en haar kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ze is dus ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert", dat de verbouwingen in Frankrijk en de andere avonturen van de familie op de voet volgt. 

Mémé Clara was al een tijdje minder goed te been, en sukkelde met haar gezondheid. In de loop van de coronacrisis besliste dochter Christa om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en de dagelijkse zorg volledig op haar te nemen. Gisteren is mémé Clara dan overleden.

In dit fragment wordt de gezondheidstoestand van Mémé Clara besproken door de rest van de Planckaerts, en krijgt ze in Frankrijk bezoek van een dokter aan huis:

BEKIJK - In november 2020 krijgt mémé Clara in "Château Planckaert" de vraag of ze niet liever definitief bij het gezin van Christa en Eddy Planckaert wil komen wonen:

Videospeler inladen...

"Intens verdrietig, maar dankbaar voor de ontelbare mooie herinneringen, hebben we gisteren in familiekring afscheid genomen van Mémé Clara. Dicht bij elkaar en vol warme gedachten is ze van ons heengegaan", zo meldt de familie Planckaert in een persbericht. 

"Met een gevoel van diepe bewondering en respect voor alles wat Mémé Clara tijdens haar leven aan ons heeft gegeven, blijven we achter. We zullen haar zorg en liefde ontzettend missen, maar zijn voor altijd verbonden in ons hart. Bedankt voor alle gevoelens van medeleven de afgelopen weken en om ons de komende tijd de rust te gunnen om dit verlies te verwerken." 

BEKIJK - Vorig jaar nog werd de 95e verjaardag van mémé Clara met de hele familie gevierd:

Videospeler inladen...

BEKIJK - De Planckaerts zijn een hechte familie, over de verschillende generaties heen. In deze video stellen Eddy en Christa iedereen voor, ook mémé Clara:

Videospeler inladen...

Meest gelezen