Vanaf vandaag krijgen 80-plussers hun vierde coronaprik in Antwerpen: "Minder belangstelling dan bij de vorige vaccinatierondes"

In Antwerp Expo beginnen ze vandaag met het vaccineren van 80-plussers. Die kregen een uitnodiging voor een vierde coronaprik. Voorlopig hebben nog maar 6.700 mensen een afspraak gemaakt. "We merken dat de inschrijvingen trager op gang komen omdat veel mensen het niet meer zo dringend vinden", zegt Geert Van De Voorde van de Eerstelijnszone Antwerpen.

Vandaag worden er al een paar duizend mensen verwacht in Antwerp Expo. Daar zijn ze altijd wel blijven vaccineren maar dan ging het nog om hooguit 300 mensen per dag. "We schakelen nu weer een versnelling hoger maar het gaat natuurlijk niet om de aantallen die we hadden tijdens de coronapiek. Toen zaten we aan 23.000 mensen per dag. We gebruiken een grote zaal in Antwerp Expo met veel meer medewerkers en vrijwilligers", zegt de voorzitter van de Eerstelijnszone Geert Van De Voorde.

 

Veel mensen hebben een afwachtende houding
Geert Van De Voorde, ELZ Antwerpen

In het vaccinatiecentrum merken ze wel dat de inschrijvingen trager op gang komen. "Bij de vorige vaccinatierondes was het nodig om zo snel mogelijk gevaccineerd te geraken. Die hoogdringendheid is nu wat minder. In Antwerpen komen er zo'n 20.000 mensen in aanmerking dus er zijn momenteel nog veel mensen die een afwachtende houding hebben. Het is een duidelijke keuze om deze groep mensen uit te nodigen voor een vierde vaccin. Daar zijn nog veel besmettingen en spijtig genoeg ook overlijdens. Daarom willen we die 80-plussers opnieuw beschermen", zegt Van De Voorde nog. 

In Antwerp Expo zijn er alvast vier vaccinatiedagen georganiseerd, twee deze week en twee volgende week. Er zijn ook twee Antwerpse taximaatschappijen die goedkopere tarieven aanbieden om er te geraken.  Bewoners van woonzorgcentra moeten niet naar het vaccinatiecentrum. Zij worden in hun WZC gevaccineerd.

Meest gelezen