Immokantoor Habitat

Immokantoor uit Wevelgem introduceert kantoor op wielen: "Voor klanten en werknemers die wat verderaf wonen" 

Vastgoedkantoor Habitat uit Wevelgem kwam innovatief uit de hoek en bouwde een mobilhome om tot een rijdend kantoor. Op die manier kunnen werknemers, die wat verder wonen van het hoofdkantoor er werken. Maar kunnen ze ook naar klanten thuis rijden om de nodige uitleg te geven of om contracten te laten ondertekenen. 

Zaakvoerder Emmanuel Louf kwam op het idee dankzij één van zijn nieuwe werknemers. "Die man komt uit de regio van Poperinge en wilde graag voor ons werken. Het enige wat hem tegenhield was het feit dat we geen kantoor bij hem in de buurt hebben. Daarom ben ik beginnen nadenken. Vandaag zijn we erg mobiel, je kan vanop elke locatie digitaal werken. Vandaar het idee van de mobilhome. Zo kunnen we een kantoor tot bij hem brengen, maar evengoed bij onze klanten die niet in de buurt van Wevelgem zitten, maar eerder op andere locaties zoals Brugge of Roeselare."

Pintje of koffie

In de mobilhome is plaats voor zeven personen. Er is verwarming en airco, zeteltjes, en zelfs de mogelijkheid om koffie te maken of een pintje koud te zetten. Alle comfort dus van een normaal kantoor, vertelt de zaakvoerder Emmanuel Louf van Habitat. "Het is echt een aangename werkplek voor onze makelaars die wat verder wonen. Zo kunnen ze de mobilhome reserveren om op andere locaties te werken. En kunnen ze tegelijk heel comfortabel klanten ontvangen om een compromis te laten ondertekenen."

Er liggen zonnepanelen op het dak waardoor het kantoor niet afhankelijk is van externe voeding en de motor niet hoeft te blijven draaien

Zaakvoerder Emmanuel Louf

Maar dat is niet alles. Zo wil het immokantoor haar nieuwe aanwinst zoveel mogelijk inzetten, ook op evenementen. "We zullen wekelijks aanwezig zijn op lokale markten. Mensen kunnen dan hun vastgoedvragen stellen aan de makelaar die in de mobilhome staat.”

Dat gebeurt allemaal trouwens op een milieuvriendelijke manier, voegt Louf toe: "Er liggen zonnepanelen op het dak die een zware lithium batterij opladen. Daardoor is het kantoor niet afhankelijk van externe voeding en hoeft de motor niet te blijven draaien." Het hoofdkantoor in Wevelgem blijft nog altijd bestaan. 

Immokantoor Habitat

Meest gelezen