F-16 op parking Kinepolis Antwerpen voor première "Top Gun: Maverick": "Die film is enorme reclame voor de luchtmacht"

Speciaal voor de première van "Top Gun: Maverick" vroeg Kinepolis aan de Belgische luchtmacht om een F-16-jachtvliegtuig op de parking van het cinemacomplex in Antwerpen te zetten. Die deed dat met plezier, want zulke films doen de interesse voor een job bij de luchtmacht stijgen. Bezoekers mochten zelfs in de cockpit gaan zitten. De nieuwe film is een vervolg op het immens populaire "Top Gun" uit de jaren 80, met Hollywoodster Tom Cruise in de hoofdrol.

In 1986 deed Hollywoodster Tom Cruise heel wat tienerharten sneller slaan als jachtpiloot met roepnaam Maverick in de film "Top Gun". Meer dan 30 jaar later blijkt Maverick nog altijd actief bij de marine als testpiloot. Hij heeft doorheen de jaren altijd promoties ontweken, om te kunnen blijven vliegen. In de vervolgfilm, "Top Gun: Maverick", moet hij een nieuwe lichting piloten trainen voor een zware, speciale missie.

Een deel van het personeel van de Belgische luchtmacht werd zoveel jaren geleden geïnspireerd door de vorige Top Gun-film

Luitenant Van Acker

Bij Kinepolis konden bezoekers zich gisteren zelf even F-16-piloot wanen. De Belgische luchtmacht kwam langs met een echte F-16. "Die film vormt een enorme reclame voor de luchtmacht. Een deel van het personeel van de Belgische luchtmacht werd zoveel jaren geleden geïnspireerd door de vorige "Top Gun"-film", bekent luitenant Van Acker. "Het merendeel van het luchtmachtpersoneel bekijkt die film ook minstens 2 keer per jaar. Die heeft echt een grote emotionele waarde voor ons."

Veel vacatures

De luchtmacht kwam dus met veel plezier naar Kinepolis. "Wij komen hier graag onze job promoten. Deze film gaat natuurlijk over de Amerikaanse marine, maar er zijn toch wel wat raakvlakken met de Belgische luchtmacht." 

Die heeft trouwens niet alleen piloten in dienst. "Piloten komen natuurlijk het meeste in beeld, maar wij hebben ongeveer 76 verschillende functies. We hebben ook echt nieuwe mensen nodig. Heel veel personeel gaat bijna met pensioen en daarnaast komen er ook nieuwe toestellen aan. Naast jachtvliegtuigen zijn dat ook helikopters en drones. Er komen dus heel wat vacatures aan de komende jaren."

Meest gelezen