Archiefbeeld

Kinderdagverblijf in Langemark tijdelijk gesloten na "ernstig letsel bij jong kind"

In Langemark in West-Vlaanderen is een kinderopvang tijdelijk gesloten door het Agentschap Opgroeien nadat vorige week een jong kind ernstig gewond is geraakt. Dat meldt Het Laatste Nieuws en is bevestigd aan onze redactie. Verschillende bronnen geven aan dat het mogelijk om een ongeval zou gaan.

In Langemark in de buurt van Ieper is vorige week een jong kind ernstig gewond geraakt in een kinderdagverblijf. "We hebben melding gekregen van een incident en we nemen dat heel ernstig", zegt Nele Wouters van het Agentschap Opgroeien.

Om veiligheidsredenen is het kinderdagverblijf bij hoogdringendheid voor drie maanden gesloten. "Het geeft ons de tijd om te onderzoeken wat er precies gebeurd is en welke maatregelen er eventueel moeten worden genomen", zegt Wouters nog. "We hebben op dit moment geen zekerheid over de veiligheid voor de andere kinderen."

Bekijk de reactie van Nele Wouters, woordvoerder van Kind en Gezin:

Videospeler inladen...

Parket onderzoekt de zaak

Details over het incident ontbreken voorlopig. Bij het Agentschap Opgroeien willen ze alleen kwijt dat het om een incident gaat waarbij een jong kind ernstig gewond is geraakt. "De precieze omstandigheden moeten nog worden onderzocht", klinkt het.

Wat er gebeurd is, was absoluut buiten hun wil

Burgemeester Dominique Cool (N-VA) heeft contact gehad met de uitbaters van de kinderopvang. Ook hij wil niet veel details kwijt. "Wat er gebeurd is, was absoluut buiten hun wil", benadrukt hij wel. "Mijns inziens is het een incident waarbij een kind niet moedwillig gewond is geraakt."

Verschillende bronnen geven aan dat het vermoedelijk om een spijtig ongeval gaat. Het Agentschap Opgroeien laat weten dat er in het verleden nog geen zorgen waren over deze crèche. Het parket van West-Vlaanderen bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de zaak. Daarvoor is een onderzoeksrechter aangesteld.

Crevits: "Goed dat er snel actie is ondernomen"

"Ik betreur heel erg dat er een kindje ernstig gewond is geraakt en wens de familie veel steun toe", zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) in een schriftelijke mededeling. "Het is belangrijk dat het voorzorgsprincipe gehanteerd wordt en dat er niet getwijfeld wordt als het gaat over de veiligheid van onze kinderen. Dat moet altijd voorop staan."

"In vele kinderopvanglocaties wordt er zeer goed werk geleverd", benadrukt Crevits voorts, "en geven zo veel kinderbegeleiders elke dag het beste van zichzelf. Het is goed dat er snel actie is ondernomen".

Meest gelezen