Nazivlaggen in Centraal Station van Antwerpen veroorzaken commotie: "We zijn bezig met filmopnames"

In het Centraal Station van Antwerpen hangen sinds vanmorgen verschillende nazivlaggen voor opnames van de film "Wil". Een aantal pendelaars reageerde echter geschokt door het gebrek aan duiding of uitleg. 

In het Antwerpse Centraal Station wapperen sinds vanmorgen enkele nazivlaggen in de grote vertrekhal. Heel wat vroege pendelaars reageerden geschokt. De rode banieren met zwarte swastika hangen er voor de opnames van Wil. De film naar het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers over de razzia's in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Verschillende pendelaars hekelen het gebrek aan duiding bij de erg beladen symbolen van een regime dat miljoenen Joden en andere minderheidsgroepen de dood in heeft gejaagd. "Intussen zijn we met de crew aanwezig. Er staan mensen met gele hesjes en we flyeren dat er filmopnames bezig zijn", zegt Saskia Verboven van de productie aan Radio 2 in Antwerpen.

De crew is intussen aanwezig met gele hesjes en we geven uitleg over de opnames

Saskia Verboven, productie "Wil"

De NMBS laat weten dat er duidelijke afspraken gemaakt zijn met de filmploeg over de nazivlaggen. "Stewards zijn verplicht en aan elke ingang van de zaal moet een boodschap hangen dat het gaat om filmopnames. Er is ook afgesproken dat de nazisymbolen niet zichtbaar mogen zijn als er geen opnames plaatsvinden." Volgens de spoorwegen is het Centraal Station enkel vandaag nog het decor van de opnames van Wil

Meest gelezen