Parket wil 11 tieners voor de jeugdrechter voor dood van vriend na overdosis xtc

Het parket van Antwerpen wil 11 minderjarigen voor de jeugdrechter brengen. Ze zouden te lang hebben gewacht om de hulpdiensten te bellen nadat hun vriend een overdosis xtc had genomen. De jongen overleed in het ziekenhuis. Het parket bevestigt het bericht in Het Nieuwsblad.

Bijna drie jaar geleden, 24 juni 2019. Een groep vrienden trekt na een examen naar een park in Sint-Katelijne-Waver. Ze besluiten om drugs te gebruiken, maar dat loopt mis. Een van hen, een 15-jarige jongen uit Keerbergen, wordt onwel en verliest het bewustzijn. Zijn vrienden proberen hem te helpen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk bellen ze de hulpdiensten. De jongen wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overlijdt hij.

Bekijk de reportage uit Het Journaal:

Videospeler inladen...

Het onderzoek naar de zaak is nu afgerond. Het parket wil 11 vrienden van de jongen voor de jeugdrechter brengen voor schuldig verzuim. Dat betekent dat ze iemand in ernstige nood niet hebben geholpen. "De jongens hebben urenlang gewacht om de hulpdiensten te bellen", zei het parket van Antwerpen destijds al. Eén van de jongens wordt ook verdacht van drugshandel. Wellicht zou hij de xtc hebben geleverd die de jongen fataal is geworden.

De jeugdrechter kan de jongeren een maatregel opleggen, zoals een begeleiding of een vorming, of hen een positief project laten uitvoeren.

Meest gelezen