Anton Coene

Tiny Legs Tim (44) is onverwacht overleden, de Vlaamse blues verliest een jong icoon

In Gent is onverwacht blueszanger en -gitarist Tiny Legs Tim overleden. Tiny Legs Tim werd geboren als Tim De Graeve en overleefde een zware operatie niet. Het jonge icoon van de Vlaamse blues is 44 jaar oud geworden.

Tiny Legs Tim was al jarenlang een bezielde blueszanger en -gitarist. Blues inderdaad, vooral blues, al kon hij ook uit het genre treden. Kenners noemden hem al eens de opvolger van Roland, de levende blueslegende, die net als Tiny Legs Tim veel Gentse podia bespeelde.

"Tim is gestorven na een hartstilstand tijdens een ingreep. De machinerie van zijn lichaam heeft het laten afweten, maar zijn ziel is bij ons en zal altijd bij ons zijn. Tim is vol goede moed naar de operatie vertrokken en is nu naar de rust, voor altijd", meldt zijn familie.

BEKIJK - "Nowhere my home" samen met Steven Troch, vanuit een Wonderlandsessie van Radio 1:

BEKIJK - In volle coronaperiode stelde Tiny Legs Tim in "De zevende dag" zijn nieuwe plaat "Call us when it's over" voor en speelde daaruit "Love come knocking":

Videospeler inladen...

De afgelopen jaren evolueerde Tiny Legs Tim van een rondtrekkende One Man Band  naar een gevestigde waarde. Met zes studio-albums, één live plaat en verschillende EP’s en dankzij een ijzersterke live reputatie sprak hij ook niet-bluesliefhebbers aan. Hij werd gespeeld op Radio 1, stond op menig groot en klein podium en was het voorprogramma van onder meer Richard Thompson en Pete Doherty. Zijn laatste album "Call us when it’s over" kwam uit in volle coronacrisis en moest voor dé doorbraak zorgen.  

Tim De Graeve was ook één van de bezielers van de "Missy Sippy Blues & Roots Club" in Gent, dé hot spot van de bluesscene in de stad. Hij was ook de man achter het platenlabel "Sing My Title", waar hij zijn eigen platen uitbracht, maar ook muziek van onder meer Paul Couter en Little Jimmy. 

"Hij zal gemist worden. Als authentieke mens en als integere, down to earth muzikant", zegt zijn promotor. 

Meest gelezen