foto Animal Rescue Service

Reebok gevangen in binnentuin met hoge muren in het centrum van Leuven

In een tuin in het centrum van Leuven zat een ree vast. De reebok zat in een tuin tussen hoge muren. Animal Rescue Service kwam het dier vangen en liet het weer vrij in een nabijgelegen bos. De dierenreddingsorganisatie vraagt zich wel af hoe de reebok in de volledig ommuurde tuin is terechtgekomen.

Dierenreddingsorganisatie Animal Rescue Service uit Sint-Truiden krijgt wel vaker oproepen om reeën te gaan vangen of bevrijden. Dinsdag moesten ze naar Leuven, naar de Tervuursestraat waar rijhuizen staan en mensen tuinen hebben met vaak hoge muren. In één van die omwalde tuinen zat een stevige ree, een mannetje, een reebok dus.  Mathieu Helleputte van Animal Rescue Service kon de ree in de tuin in Leuven makkelijk vangen. "We hebben daar grote touwen voor, speciaal voor herten en reeën. Het dier was in goede gezondheid, wel bijzonder om daar mee door een huis te stappen. We hebben het met onze speciale wagen vervoerd en na een controle vrijgelaten in een bos in de buurt."

Reeën kunnen hoog springen, twee meter tachtig is wel erg hoog, maar de vraag blijft vanwaar die reebok dan kwam

Mathieu Helleputte, Animal Rescue Services

Veel reebokken zwerven nu uit

Het blijft voor Mathieu wel een raadsel hoe de reebok in die tuin is geraakt. "De tuin was omringd door muren van meer dan twee meter  tachtig, in de tuin ernaast stond een begroeid hek van zeker één meter tachtig hoog, maar ook die tuin was afgesloten zonder uitgang of weg naar veld of bos. Een ree kan wel hoog springen, die reebok zou er wel over raken, maar hoe komt hij daar?" Het huis staat in de buurt van de Kruidtuin en er is wel nog wat groen in de buurt, daar zit mogelijk de verklaring. 

Volgens Mathieu is dit het seizoen waarin reebokken worden verstoten en ze een nieuw territorium zoeken. "In het algemeen kunnen we zeggen dat we vaker reeën moeten vangen dichter bij bewoning en mensen in dorpen en steden." 

Meest gelezen