Politiezone Getevallei

Politiezone Getevallei introduceert drie nieuwe handhavingsroutes: "Willen bestuurders bewust maken van hun rijgedrag"

In de politiezone Getevallei wordt een nieuw verkeersproject gestart rond handhavingszones. Op die routes zal de politie het aantal controle- en preventieacties stevig opdrijven. Op basis van cijfers over verkeersongevallen van de afgelopen drie jaar, werden de drie routes uitgestippeld.

"We gaan controleren op plaatsen en tijdstippen wanneer de kans op een ongeval het grootst is", zegt Julie Huygebaert, woordvoerster van Politiezone Getevallei (Tienen, Landen, Linter,Hoegaarden en Zoutleeuw). “Op deze manier wordt de beschikbare politiecapaciteit efficiënt gebruikt en doelgericht ingezet. Door een combinatie van preventieve acties zoals smileyborden die de snelheid aangeven, lichtkranten met een boodschap en verkeershandhaving wordt gemikt op een gedragsverandering bij bestuurders. Dat veiligere verkeersgedrag moet zich uiteindelijk vertalen in lagere ongevalscijfers en bijgevolg ook in minder verkeersslachtoffers."

De routes zullen jaarlijks grondig worden geëvalueerd  op basis van de recenste cijfers zodat kan worden ingespeeld op verkeersonveilige situaties. 

Zone 1 gaat van de Leuvenselaan (N3) in Tienen tot aan de grens met Boutersem, de Withuisstraat, Albertvest, Kabbeekvest, Sliksteenvest, Leopoldvest, Bergévest, Aandorenstraat en de Sint-Truidensesteenweg (N3). 

De Sint-Truidensesteenweg in Linter, vanaf de grens met Tienen, en de Grote Steenweg in Zoutleeuw, tot aan de grens met Sint-Truiden, vormen de tweede handhavingsroute. 

En route 3 loopt over Landen, meer bepaald over de Rumsdorpstraat, Tiensestraat, Stationsstraat, Postlaan, Hannuitsesteenweg en de Steenweg in Sint-Truiden. 

Meest gelezen