Nicolas Maeterlinck

Staatssecretaris Sammy Mahdi enige kandidaat om voorzitter van CD&V te worden

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is de enige kandidaat om voorzitter te worden van de partij CD&V. Huidig voorzitter Joachim Coens gooide de handdoek na een vernietigende peiling waaruit bleek dat CD&V de kleinste partij van Vlaanderen wordt.

Sammy Mahdi is momenteel staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de federale regering. Tweeënhalf jaar geleden verloor hij de voorzittersverkiezingen nog nipt van Coens. Nu is hij dus de enige kandidaat om hem op te volgen.

Hoe groot de steun is voor Mahdi zal blijken uit de stemming. Stemmen kan nog tot 24 juni. Op de familiedag van CD&V in Plopsaland (25 juni) kennen we de uitslag. Mahdi heeft daarna de zware taak om de christendemocraten uit het electorale slop te halen.

Je moet luisteren naar wat er leeft bij het middenveld, maar niet hun spreekbuis worden

"We moeten opnieuw meer de gemeenschapspartij van Vlaanderen zijn", zei Mahdi begin deze maand in een gesprek met politiek journalist Michaël Van Droogenbroeck. "Ik stel me ter beschikking en wil er alles aan doen om de partij er terug bovenop te krijgen. We moeten vooruitgaan en beter scoren dan vandaag. Dat is nogal wiedes."

Mahdi wil ook de relatie met de vroegere christelijke zuil herbekijken. "Je moet luisteren wat er leeft bij het middenveld, maar niet hun spreekbuis worden", zei hij. "We moeten elkaar beter respecteren in plaats van gefrustreerd te zijn. Waarbij wij ons afvragen waarom ze niet voor ons stemmen. En zij zich afvragen waarom we niet doen wat ze ons vragen. "

Bekijk het fragment waarin Mahdi bekendmaakt dat hij kandidaat-voorzitter is:

Videospeler inladen...

Meest gelezen