Zwembad De Wauwer in Meise gaat  2 maanden dicht door renovatiewerken

Zwembad De Wauwer in Meise zal twee maanden sluiten tussen 1 augustus en 30 september voor verbouwings- en onderhoudswerken. Onder andere de badkuip, het plafond en de inkomhal worden onder handen genomen. Het gebouw wordt ook toegankelijker voor personen met een beperkte mobiliteit.

De laatste renovatiewerken aan zwembad de Wauwer dateren van 2009. Volgens schepen van Sport Jonathan De Valck (N-VA) is het zwembad nu opnieuw toe aan een grondige renovatie. "Het zijn noodzakelijke verbouwingswerken om het comfort van onze zwemmers te verhogen. Daarom sluit het zwembad vanaf 1 augustus tijdelijk de deuren."

In het zwembad wordt nieuwe ventilatie geïnstalleerd en de verlaagde plafonds in de gangen en kleedkamers worden vervangen. De badkuip wordt leeggemaakt en hersteld. Het zwembad wordt ook toegankelijker voor mensen met een beperkte mobiliteit. Zo komt er een toilet voor personen met een beperking en komt er een kindertoilet.

Jaarlijkse recreathlon uitgesteld

De jaarlijkse recreathlon die normaal midden augustus plaatsvindt, zal door de renovatiewerken dit jaar niet kunnen doorgaan. ‘Recreatlon Meise’ is een recreatieve wedstrijd waarbij er onder meer 225 meter gezwommen wordt over 9 lengtes. 

Het gemeentebestuur investeert 200.000 euro voor de werken en hoopt opnieuw zwemmers te kunnen ontvangen vanaf 1 oktober 2022.

Meest gelezen