Amélie en dochter Melissa in hun bakkerij op wielen

Bakkerij in Haasrode sluit winkel en opent kraam door wegenwerken: "We doen het voor de klanten"

Door wegenwerken in de straat heeft Bakkerij Kempeneers in Haasrode beslist om hun winkel te sluiten en een kraam te openen. Door de werken in hun straat is de winkel moeilijk bereikbaar voor klanten. Omdat de hinder nog kan duren tot eind september zocht de bakker naar een tijdelijke oplossing. 

Vandaag zijn de wegenwerken gestart in de Blandenstraat in Haasrode, een deelgemeente van Oud-Heverlee. De weg is versleten en wordt volledig vernieuwd. En daardoor zijn de handelaars in de Blandenstraat moeilijk bereikbaar. Zo moeilijk, dat de lokale warme bakker besloot om de winkel dan maar te sluiten. 

De wegenwerken kunnen duren tot eind september, "en dat is lang", vertelt Amélie van bakkerij Kempeneers. "Daarom hebben we ervoor gekozen om hier iets verderop een marktkraam te zetten. Zo kunnen onze klanten toch nog steeds tot bij ons komen, want daar doen we het voor." Voor de bakkerij is de switch van hun winkel naar een kraam wel niet makkelijk. "Voorlopig volgen onze klanten ons, maar je voelt dat financieel wel", zegt Amélie. "Er is minder passage en je kan veel minder in kwijt in een kraam. Voor patisserie en beleg is er bijvoorbeeld nu veel minder plaats."

Graafwerken maken de bakkerij momenteel onbereikbaar

De kraam staat sinds vandaag op de hoek van de Dassenstraat en de Armand Verheydenstraat. Daar mag de bakkerij hun kraam zetten van de gemeente. "We hebben samengezeten met de bakkerij voor de start van de werken", zegt burgemeester Bart Clerckx (CD&V), die bevoegd is voor openbare werken. "Ze hebben gevraagd of ze hun kraam mogen opendoen in de gemeente, en daar hebben wij geen enkel probleem mee. Ik denk zelfs dat het een win-winsituatie is voor zowel de bakker, als voor de klanten, en de hele buurt die een nieuwe straat krijgen."

Verder komt de gemeente niet tussen. De bakkerij kan wel een hinderpremie aanvragen. Dat is een vergoeding die de Vlaamse overheid voorziet voor handelszaken die getroffen worden door wegenwerken.

Meest gelezen