Radio 2

Bestelwagen Bpost rijdt in op vuilniswagen in Diest, bestuurder overleeft klap niet 

Op de Leuvensesteenweg in Diest is een bestelwagen van Bpost ingereden op een vuilniswagen. Jeroen Smets (33) uit Herk-de-Stad, de postbode die de bestelwagen bestuurde, overleefde de klap niet. De jonge vader laat een vrouw en twee kindjes van 2,5 jaar en 4 maanden achter.

"Rond half zeven vanmorgen is een bestelwagen ingereden op een vrachtwagen op de Leuvensesteenweg in Diest tussen de winkel Action en het restaurant Happy Wok", vertelt Christophe De Graef, de burgemeester van Diest (Open Diest). "De kleine bestelwagen is achteraan op een vuilniswagen gereden. De chauffeur werd uit het voertuig bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Een verkeersdeskundige is nu ter plaatse."

Bij Bpost reageren ze aangeslagen op het overlijden van hun collega. "We zijn in diepe rouw, ons medeleven gaat in eerste instantie uit naar zijn familie en gezin." In het postkantoor van Diest en de omliggende kantoren is sinds vanmorgen psychologische hulp aanwezig. "Het is een grote klap voor iedereen. We gaan nu bekijken hoe we het verder moeten aanpakken", zegt de woordvoerder van Bpost, Veerle Van Mierlo.

Radio 2

Meest gelezen