Jelle Lapere / Red Bull Content Pool

Leuvense studenten blokken in hun favoriete nachtclub: "Dit is de ideale leerplek"

Danscafé Barvista in Leuven verandert van 31 mei tot 2 juni even in een studieclub. Studenten kunnen er de hele dag en nacht doorlopend komen leren. En ze komen niets tekort: er zijn koude drankjes, spelletjes en héél veel stilte. 

Geen feestende studenten in danscafé Barvista de komende drie dagen. De altijd volle dansvloer maakt even plaats voor tafels, stoelen en blokkende studenten. Er is vanalles voorzien om het de studenten zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er bijvoorbeeld een voetbaltafel en dagelijkse yogasessies. Op dinsdag en woensdag kan men helemaal losgaan tijdens de silent disco. 

De club is net zoals anders de hele nacht open. "Als ik niet op tijd klaar ben met mijn hoofdstuk, kom ik zeker vannacht nog even terug. Dat is ook één van de sterktes van het concept vind ik", aldus studente Alyssa Teugels.  Concentreren op de boeken in zo'n setting lukt ook naar behoren zegt Alyssa: "De ruimte waar je pauze kan nemen, bevindt zich op een ander verdiep dan waar je studeert. Je kan de twee makkelijk van elkaar onderscheiden." 

Ik ga normaal altijd feesten beneden en nu zit ik er te blokken, zeker een unieke ervaring

Milena, studente in studieclub

Studeren op de plek waar je normaal feest en uit de bol gaat. Het is een compleet andere beleving dan de studenten gewoon zijn: "Het is leuk om op de Oude Markt te zijn in een totaal andere setting. Ik ga normaal altijd feesten beneden en nu zit ik er te blokken. Zeker een unieke ervaring", vertellen de studenten. 

Naast Leuven, zijn later deze maand ook Antwerpen en Luik aan de beurt. Van 7 tot 9 juni kan je als student terecht in club Reflektor in Luik. En van 14 tot 16 juni opent dansclub Ampere in Antwerpen zijn deuren. 

Meest gelezen