Vlaams Minister voor Sport Ben Weyts samen met skaters Lore Bruggeman en Noah De Jaeger
Sport Vlaanderen

Nieuwe indoor skatepark in Hofstade moet zowel beginners als olympische toppers aantrekken

In Hofstade, een deelgemeente van Zemst, zijn de plannen voorgesteld voor een nieuw binnenskatepark. Het park komt in het gebouw van het vroegere zwembad en er moeten zowel beginners als (olympische) toppers aan hun trekken kunnen komen. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) kwam dinsdag een kijkje nemen.

"We zijn toptalent in het skaten aan het kweken in Vlaanderen", stelt minister Weyts. "Om daar verder op in te zetten, hebben we topsportinfrastructuur nodig. Deze hal zal het belangrijkste centrum worden voor de skaters."

BEKIJK - Minister Weyts over de plannen:

Videospeler inladen...

Skaten steeds populairder

Skaten wordt in Vlaanderen steeds populairder. In 2019 telde de federatie Skate Vlaanderen één club met 132 leden. Twee jaar later, in 2021, was dat aantal aangedikt tot tien clubs met een totaal van 1.276 leden. Dat is een vertienvoudiging van het aantal leden, terwijl skaten een sport is die zich juist vaak buiten clubverband afspeelt. 

De toegenomen populariteit vertaalt zich in een stijgende nood aan kwalitatieve infrastructuur. Om tegemoet te komen aan die nood heeft Sport Vlaanderen geïnvesteerd in het nieuwe park. Het terrein in Hofstade diende hiervoor nog als zwembad. 

Naar buitenland om te skaten

"Tot nu toe moesten we naar Nederland of Frankrijk trekken om infrastructuur zoals deze te kunnen gebruiken", vertelt skater Lore Bruggeman, die op de vorige Olympische Spelen een elfde plaats behaalde. "We zijn dan ook heel blij dat deze hal er komt. Het is zeker de bedoeling om hier veel te komen trainen. De obstakels zijn ook erg gevarieerd: dat maakt het interessant."

Sport Vlaanderen gaat nu op zoek naar een uitbater voor het skatepark. De werken zouden dit najaar nog moeten kunnen starten. Volgens de huidige planning kan het park tegen de krokusvakantie van 2023 zijn deuren openen.

Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen

Meest gelezen