Radio 2

AZ Zeno in Knokke-Heist opent ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten

Het AZ Zeno in Knokke-Heist heeft een "Warm Nest" geopend voor kankerpatiënten en hun naasten. Daar kunnen ze altijd terecht voor een babbeltje, een kopje koffie of psychologische begeleiding.

Het "Warm Nest" is een ontmoetingsplaats voor patiënten van het AZ Zeno die de diagnose van kanker hebben gekregen. Maar ook hun vrienden en familieleden zijn er welkom voor een babbeltje. "De diagnose van kanker is traumatiserend. Noch de patënt, noch de naasten zijn in staat om onmiddellijk alle informatie te verwerken. Wanneer de patiënt op een later tijdstip klaar is om bijkomende informatie te ontvangen, is de arts niet altijd beschikbaar en nemen de zorgen alleen maar toe. Het "Warm Nest" probeert daarop in te spelen", zegt medisch directeur van AZ Zeno Philippe Duyck en de bezieler van "Warm Nest".

Ontspannende activiteiten

"Het houten inloophuis ligt net naast het ziekenhuis", zegt Ann Nackaerts, coördinator van Warm Nest. "Dat is een bewuste keuze. Patiënten van het AZ Zeno in Knokke-Heist kunnen er op die manier gemakkelijk naartoe. Maar ook patiënten van andere campussen of ziekenhuizen zijn hier zeker welkom. We organiseren allerlei activiteiten, zoals kooklessen en wandelingen, maar ook mindfulness en psychologische begeleiding."

Radio 2

Meest gelezen