Stad Sint-Niklaas

Inhoud voetbalstadion Sint-Niklaas te geef: "Ook de middenstip kan je meenemen, als je snel bent"

Wie het Puyenbekestadion in Sint-Niklaas nog eens binnen wil vóór het afgebroken wordt, kan er zaterdag nog één keer terecht. Dan gaan de deuren nog eens open voor wie een stukje nostalgie wil meenemen naar huis. En daar kunnen ook oude snuisterijen tussen zitten, want de Sportkring Sint-Niklaas heeft een geschiedenis van bijna 100 jaar. 

Tussen 9 en 12 uur zaterdag kunnen liefhebbers van het oude SK Sint-Niklaas nog eens het Puyenbeke-stadion binnen. Al 12 jaar zijn er geen wedstrijden meer, maar van de lange geschiedenis van de club zijn ook heel wat souvenirs en verhalen overgebleven. En zaterdag kan je enkele attributen gratis meenemen. Want volgende week begint de sloop van het stadion, en dan gaat alles onherroepelijk weg.

Tijdens de tentoonstelling over de lange clubgeschiedenis merkten we de interesse in souvenirs

Peter Buysrogge (N-VA), schepen voor Sport Sint-Niklaas

Een paar weken geleden was er nog een tentoonstelling over de rijke geschiedenis van de voetbalclub van Sint-Niklaas. "En daar merkten we dat sommige oud-spelers en supporters toch wel geïnteresseerd zijn in enkele materiële herinneringen uit het stadion", zegt schepen voor Sport Peter Buysrogge (N-VA). "Vandaar het idee om mensen te laten langskomen."

Je kan het zo gek niet bedenken, of je kan het meenemen uit het stadion. Er zijn natuurlijk de tribunezitjes, maar ook de oude reclameborden, kapstokken uit de kleedkamers, een kluitje van het heilige gras én zelfs de middenstip kan je meenemen. Maar zo is er natuurlijk maar één, dus zal je snel moeten zijn als je die ook echt wil. "En dat gras, dat was heilig", vult Buysrogge nog aan. "Er werd gezegd dat bij ons het beste voetbalgras van het hele land te vinden was."

Stad Sint-Niklaas

Hamers en schroevendraaiers zelf mee te brengen

Alleen liefhebbers mogen langskomen om één en ander mee te nemen. "We zien liever geen opkopers of schroothandelaars  komen", zegt Buyrsrogge nog. "Het gaat echt om de nostalgie die we willen delen met de liefhebbers, oud-spelers en oud-supporters." 

Die moeten dan wel hun eigen materiaal meebrengen voor als ze iets willen loswrikken: een hamer, schroevendraaier én misschien ook een schupje voor het gras of de middenstip. 

Stad Sint-Niklaas

Nieuwe bestemming voor Puyenbekestadion

Sint-Niklaas bekijkt of het een deel van het oude materiaal nog kan gebruiken in de nieuwe sportsite van de stad.  Er zal nog altijd plaats zijn voor voetbal, maar er komen ook wandel- en looppaden, polyvalente sportterreinen en een nieuw zwembad. "Het hele sportcomplex krijgt de naam Sportkringpark. Zo houden we de herinnering aan onze oude Sint-Niklase club toch nog wat levend," besluit Buysrogge.  

Meest gelezen