Foto: Google Maps

Bedrijf uit Heverlee zet deuren open voor werkzoekenden die moeilijk werk vinden: "In duo meelopen met werknemer"

In technologiebedrijf Camco Technologies in Heverlee gaan vandaag vier werkzoekenden aan de slag in een duo met een werknemer. Op DUOday kunnen werkzoekenden die het moeilijker hebben om werk te vinden een dag aan de slag bij deelnemende bedrijven. De werkzoekenden lopen een hele dag mee met een werknemer van het bedrijf en vormen samen een duo. Aan het einde van DUOday wordt nagegaan of de werkzoekenden er eventueel ook effectief aan de slag kunnen gaan.

Vandaag vindt de twaalfde editie van DUOday plaats. Op DUOday kunnen werkzoekenden aan de slag die het moeilijker hebben om werk te vinden door bijvoorbeeld een beperking of gezondheidsproblemen. Werknemers en werkgevers maken die dag kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met een beperking of gezondheidsprobleem, zoals een burn-out. In heel Vlaanderen zijn op vandaag ruim 370 DUO’s aan het werk in een 300-tal bedrijven en organisaties. 

Werkzoekenden zullen ondervinden of Camco bij hen past en wie weet, komt het wel tot een mooie samenwerking

Ulrike Sinap van Camco Technologies

Eén van de deelnemende bedrijven is Camco Technologies in Heverlee. Vier werkzoekenden gaan er vandaag aan de slag. Ze lopen een hele dag mee met een werknemer van het bedrijf en vormen samen een duo. Aan het einde van de dag wordt nagegaan of er een klik is tussen de werkzoekenden en het bedrijf om er eventueel ook effectief aan de slag te gaan. "We zijn ervan overtuigd dat iedereen over bepaalde talenten beschikt die heel nuttig kunnen zijn voor een bedrijf en omgekeerd kan de werkzoekende zich opnieuw nuttig en gewaardeerd voelen", vertelt Ulrike Sinap van Camco Technologies. "We laten de werkzoekenden meedraaien met een werknemer op een normale werkdag, zodat ze een heel goed beeld krijgen van de functie. De werkzoekenden zullen ondervinden of Camco bij hen past en wie weet, komt het wel tot een mooie samenwerking."

Meest gelezen