Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith reageert voor het eerst op de klap van haar man op Oscars: "Ik hoop dat ze zich kunnen verzoenen"

Jada Pinkett Smith, de vrouw van acteur Will Smith, heeft voor het eerst gereageerd op de klap die haar man uitdeelde aan presentator Chris Rock tijdens de Oscarceremonie. "Ik hoop dat ze het kunnen uitpraten en bijleggen", zegt de actrice in haar Facebook Watch-show 'Red Table Talk'Pinkett Smith maakte gebruik van het incident om de aandacht te vestigen op de ziekte Alopecia.  

Jada Pinkett Smith lijdt aan Alopecia, een auto-immuunziekte waarbij het haar van de persoon gedeeltelijk of volledig uitvalt. In de meest recente aflevering van haar programma 'Red Table Talk' staat de ziekte centraal. Ze begint de uitzending met een reactie op het incident van de Oscars. Haar man Will Smith deelde toen een klap uit aan presentator Chris Rock, nadat die een grap gemaakt had over de ziekte van Pinkett Smith. 

"Over die avond op de Oscars hoop ik uit het diepste van mijn hart, dat die twee intelligente en bekwame mannen het kunnen uitpraten, bijleggen en zich kunnen verzoenen", zegt Pinkett Smith. "We hebben ze allebei nodig. Tot dan zullen Will en ik blijven doen wat we de voorbije 28 jaar hebben gedaan. Dat is uitzoeken hoe het juist zit met het ding dat we samenleven noemen."

Op de bewuste avond maakte komiek en presentator Chris Rock een grap over het kapsel van Jada Pinkett Smith. Hij verwees naar G.I. Jane, een film uit 1997 waarin Demi Moore met een geschoren kapsel de hoofdrol vertolkte. Pinkett Smith kon daar duidelijk niet om lachen, waarop Will Smith naar de presentator toe liep en hem een klap in zijn gezicht verkocht. 

Bekijk hier het bewuste incident tijdens de Oscaruitreiking:

Videospeler inladen...

Jada Pinket Smith haalt het incident ook aan om de aandacht te vestigen op de ziekte. "Na het incident op de Oscars, hebben duizenden mensen met Alopecia me hun verhaal doorgestuurd", zegt ze. "Ik wil mijn Alopecia-familie de kans geven om uit te leggen wat het betekent te leven met de ziekte, en mensen erover informeren."

Wat is Alopecia?

Alopecia areata is een auto-immuunziekte waarbij een persoon gedeeltelijk kaal wordt. Er vormen zich kringvormige plekken op het hoofd, die vaak rond of ovaal zijn. In sommige gevallen groeien de kringen terug, maar  de persoon kan ook volledig kaal worden, dat heet alopecia totalis. Indien ook het okselhaar, de wimpers en het schaamhaar uitvallen, lijdt de persoon aan alopecia universalis. Twee procent van de bevolking lijdt aan alopecia areata.

Meest gelezen