Foto: Wiske Teugels

Ooievaarskoppel Oscaar en Victoire van Kapelle-op-den-Bos krijgt drieling

Het ooievaarskoppel Oscaar en Victoire met een nestje op een paal in de Trieststraat in Kapelle-op-den-Bos heeft drie jongen gekregen. Het koppel keert jaarlijks terug naar hun nest in de Trieststraat en krijgt jaarlijks meestal één of twee jongen. Dat het er dit jaar drie zijn, heeft volgens Natuurpunt te maken met de goede weersomstandigheden en voedselvoorraden.

De Trieststraat in Kapelle-op-den-Bos heeft er een paar inwoners bij. Het ooievaarskoppel met een nestje op een telefoonpaal in de straat, heeft aan gezinsuitbreiding gedaan. Ooievaars Oscaar en Victoire hebben drie jongen gekregen. "Meestal hebben ze één of twee jongen, dit jaar hebben ze er drie. Dat betekent dat de weersomstandigheden en de voedselvoorraden goed waren dit jaar", weet Herman Dierickx van Natuurpunt.

Foto: Wiske Teugels

De ooievaarsjongen zouden enkele weken oud zijn. Dierickx verwacht dat de jongen in juli onafhankelijk worden en het nest verlaten. Een paar maanden later zullen ze, om te overwinteren, naar het zuiden vertrekken.

Elektriciteitsmaatschappij plaatst paal voor ooievaars

Het ooievaarskoppel komt al een paar jaar na elkaar terug naar hun nest in de Trieststraat. "Ooievaars zijn honkvast en kunnen soms tien jaar na elkaar jongen krijgen. Daarbij gebruiken ze bijna altijd hetzelfde nest", aldus Dierickx. De telefoonpaal waar de ooievaars al een aantal jaren van gebruik maakten, moest echter vorig jaar verdwijnen. "Gelukkig heeft de elektriciteitsmaatschappij toen een nieuwe paal ernaast gezet en die wordt nu gebruikt door de ooievaars."

Meest gelezen