Amber Heard wellicht in beroep na uitspraak proces tegen Johnny Depp: "Mijn cliënt werd online gedemoniseerd"

Een van de advocaten van de actrice Amber Heard heeft in verschillende Amerikaanse ochtendprogramma's gezegd dat Heard wellicht in beroep gaat tegen het vonnis in het proces tegen haar ex-man Johnny Depp. Amber Heard kwam eergisteren als verliezer uit dat proces. Ze moet Depp meer dan 10 miljoen dollar betalen.

Eergisteren kwam een einde aan een van de meest gemediatiseerde processen van de laatste jaren. Een jury moest oordelen of actrice Amber Heard schuldig is aan laster of smaad tegenover haar ex-man Johnny Depp, toen ze in 2018 een opiniestuk schreef in de krant The Washington Post.

Daarin schreef Heard dat ze slachtoffer was van huiselijk geweld. Hoewel Heard geen namen noemde, voelde Depp zich geviseerd door het stuk. Hij stapte naar de rechter omdat zijn carrière en reputatie er schade van ondervonden. 

Heard verloor dus de rechtszaak. De jury oordeelde dat de uitlatingen in The Washington Post niet overeenkwamen met de waarheid. Het proces werd wekenlang live uitgezonden op televisie en op sociale media verscheen een stortvloed aan berichten, het merendeel in steun voor Johnny Depp.

Elaine Bredehoft, een van de advocaten van Amber Heard, klaagt die informatiestorm op sociale media aan. "Mijn cliënt werd gedemoniseerd en gehekeld op het internet", klonk het in verschillende ochtendprogramma's op de Amerikaanse televisie. Op de vraag of ze in beroep zou gaan, antwoordde haar advocate: "Absoluut".

In een gesprek met "CBS This Morning" noemt Bredehoft de uitspraak een grote tegenslag voor vrouwen:

Videospeler inladen...
Ze had meer bewijzen dan de meeste mensen en nog geloofden ze haar niet

"Dit is een zware slag voor vrouwen die het slachtoffer worden van huiselijk geweld", zei Bredehoft nog. "De jury zegt hier: neem alles op met je gsm, want anders zal je niet worden geloofd. Het eerste dat Amber Heard zei toen ze de rechtszaal had verlaten, was "sorry voor al die vrouwen". Ze had het gevoel dat ze hen in de steek liet. Ze had meer bewijzen dan de meeste mensen en nog geloofden ze haar niet."

Bredehoft gelooft dat het proces vooral op sociale media is gevoerd. "Het was als een Romeins colosseum", zei ze. "Er waren veel invloeden die buiten onze controle lagen. De jury moest niet in afzondering en kreeg dat dus allemaal te zien. Hoe konden ze niet worden beïnvloed?" 

In de talkshow "CBS This Morning" vergelijkt Bredehoft de rechtzaak met een Romeins colosseum:

Videospeler inladen...

Amber Heard moet haar ex-man Johnny Depp een boete betalen van 10,3 miljoen dollar. Op de vraag of ze die boete ook kan betalen, antwoordde haar advocate nog: "Oh nee, absoluut niet".

Meest gelezen