Videospeler inladen...

Van Grieken (Vlaams Belang): "Werkgevers die met eigen geld werknemers aannemen, bepalen zelf wie ze in dienst nemen"

"Het is flauwekul dat er discriminatie is. Als een bedrijf enkel onbekwame Vlamingen aanneemt en geen bekwame nieuwe Vlamingen, dan gaat dat bedrijf failliet." Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in "De afspraak op vrijdag". Hij is een rabiaat tegenstander van "mystery calls" en praktijktesten in de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. 

In "De afspraak op vrijdag" ging het met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ook over discriminatie op de Vlaamse arbeidsmarkt. Volgens Van Grieken bestaat discriminatie niet.

"Ik aanvaard niet dat Vlaamse werkgevers worden weggezet alsof het allemaal racisten zijn die discrimineren. Ik zal u zeggen waarom het feitelijk flauwekul is dat er discriminatie bestaat. Beeld u in dat je een bedrijf hebt en je neemt alleen maar onbekwame Vlamingen aan en geen bekwame nieuwe Vlamingen. Weet je wat er dan gebeurt met uw bedrijf? Je gaat failliet", zei Van Grieken.

BEKIJK - "Discriminatie op werkvloer is flauwekul, als je onbekwame Vlamingen aanneemt en geen bekwame nieuwe Vlamingen, dan ga je failliet", zegt Van Grieken:

Videospeler inladen...

Werkgevers die met hun eigen geld iemand aannemen, die mogen zelf bepalen wie ze aannemen

Tom Van Grieken

Van Grieken is samen met zijn partij ook een rabiaat tegenstander van praktijktests of "mystery calls" om discriminatie op de arbeidsmarkt op te sporen.

"Ik wens geen "mystery calls" en praktijktesten. De overheid mag absoluut niet discrimineren op basis van burgers, maar personen die met hun eigen geld en op hun eigen risico iemand aannemen, die mogen met hun eigen zuurverdiende centen bepalen wie ze aannemen."

Cordon sanitaire niet doorbroken in Grimbergen

Aan tafel kwam ook de aanstelling van voormalig Vlaams Belang-politicus Bart Laeremans als burgemeester van Grimbergen aan bod. Volgens Van Grieken is die aanstelling geen doorbraak in het cordon sanitaire.

"Bart Laeremans is geen lid meer van mijn partij bij mijn weten. Ik ben wel ongelofelijk blij voor de Vlaams-nationalist Bart Laeremans dat hij burgemeester is geworden met zijn partij De Vernieuwing", zegt Van Grieken.

BEKIJK - "Ik ben blij dat voormalig Vlaams Belanger Bart Laeremans (De Vernieuwing) burgemeester van Grimbergen is, maar ik beschouw dit niet als het doorbreken van het cordon sanitaire. Laeremans is bij mijn weten geen lid meer van Vlaams Belang", zegt Tom Van Grieken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen