Opnieuw champagne met MDMA opgedoken, Voedselagentschap vraagt voorzichtigheid aan wie product kocht

Er is een tweede lot champagne van Moët & Chandon opgedoken waarin mogelijk de drug MDMA zit. Dat laat het Federaal Voedselagentschap (FAVV) weten. In februari raakte bekend dat verschillende mensen in Nederland en Duitsland geïntoxiceerd raakten nadat ze van een geïnfecteerde fles hadden gedronken.

Het gaat telkens om drieliterflessen van Moët & Chandon Ice Imperial. Van het tweede lot geïnfecteerde flessen werden er ook in ons land via verschillende verkooppunten flessen verkocht. Het gaat om de lotnummers LAJ7QAB6780004 en LAK5SAA6490005. De flessen bevatten vermoedelijk MDMA (ecstasy). Er zijn momenteel in België geen incidenten gemeld.

©NVWA

"Het FAVV volgt de situatie op de voet en staat in nauw contact met de betrokken autoriteiten en federaties", klinkt het. "Het FAVV vraagt consumenten die dit product hebben aangekocht, uiterst voorzichtig te zijn en het absoluut niet te consumeren. Het is niet bekend hoe de MDMA in deze flessen terecht is gekomen. In deze fase van het onderzoek kan niet worden uitgesloten dat andere flessen van hetzelfde merk ook MDMA bevatten."

Op de website van het voedselagentschap vinden consumenten terug in welke winkels de bewuste loten verkocht werden. De champagne die MDMA bevat, zou niet bruisen, een roodbruinige kleur hebben en een afwijkende anijsgeur. "Zelfs proeven van de vloeistof kan tot ernstige gezondheidsklachten leiden", zegt het FAVV. "Bel onmiddellijk het antigifcentrum als u de vloeistof toch hebt ingeslikt en contacteer het meldpunt voor de consument van het FAVV."

Meest gelezen