Winnaars Merel Van den Bergh en Lander Vannieuwenburg
Confederatie Bouw

Winnaars van Houtproef 2022 voor middelbare scholieren houtbewerking bekend gemaakt

De winnaars van de Houtproef 2022 werden gisterenavond bekend gemaakt in Sint-Niklaas. Dat is een schrijnwerkerswedstrijd van Confederatie Bouw, waar leerlingen houtbewerking aan konden deelnemen. Voor de wedstrijd kregen ze 1 dag de tijd om op basis van plannen, die ze nog niet gezien hadden een onregelmatig houten tafeltje te maken. 

875 leerlingen uit 58 scholen van over heel Vlaanderen gaven op 21 april het beste van zichzelf en gisterenavond in Sint-Niklaas werden de winnaars eindelijk bekend gemaakt door politicus Conner Rousseau. Merel Van den Bergh en West-Vlamingen Lander Vannieuwenburg uit Brugge en Remi Impe uit Tielt zijn de grote winnaars in hun studierichting. De leerlingen uit de tweede en derde graad houtbewerking kregen 1 dag de tijd om een onregelmatig tafeltje te maken, dat ze vooraf niet kenden. De leerlingen moeten hiervoor verschillende technieken, zowel manueel als machinaal toepassen en verschillende soorten hout gebruiken. 

Schrijnwerker knelpuntberoep

Met deze wedstrijd willen Confederatie bouw en de Vlaamse Schrijnwerkers het belang van praktijklessen benadrukken. Want schrijnwerk is een knelpuntberoep in Vlaanderen en het is moeilijk om geschoold en vakkundig personeel te vinden in de sector. En daarbovenop hebben de leerlingen in de afgelopen 2 jaar door de coronacrisis en het afstandsonderwijs veel uren aan praktijklessen gemist. En net dat is zo belangrijk voor hun praktische vaardigheden en latere jobkansen. 

Confederatie Bouw

Winnaars

Per studierichting, TSO, BSO en BuSo heeft de vakjury van ervaren schrijnwerkers een top 3 samengesteld. Voor het TSO heeft de Antwerpse Merel Van den Bergh, leerlinge in GITOK Kalmthout de hoofdprijs weggekaapt. Gevolgd door Baer Knippenbergh van Mosa-RT in Maaseik en Thibo Laseure van het VTI in Veurne. Bij de studierichting TSO kon Lander Vannieuwenburg van het KTA in Brugge de jury het meest bekoren met zijn tafel. Gevolgd dor Daniel van Geneijgen van opnieuw de school Mosa-RT in Maaseik en Axl Kapitein van het VITO in Hoogstraten. En uiteindelijk voor BuSO kwam Remi Impe van de school De Ster als winnaar uit de bus. Gevolgd door Gabriël Vermulst van het Sint-Janshof in Mechelen en Bjarne Meus van BuSO Sint-Jansberg in Maaseik. 

Meest gelezen