Richie Sambora, Jon Bon Jovi en Alec John Such op een concert van Bon Jovi in 1985.
Copyright Jeffrey Mayer / Rock Negatives / MediaPunch 1985

Alec John Such, ex-bassist en medeoprichter van Bon Jovi, overleden

Alec John Such, voormalig bassist bij de Amerikaanse rockband Bon Jovi, is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de band meegedeeld. Such was in 1983 een van de oprichters van Bon Jovi. Hij verliet de groep in 1994. 

Op de sociale media van Bon Jovi wordt hij geëerd als een "original". "Als stichtend lid was hij essentieel voor de formatie van de groep. Om eerlijk te zijn, wij vonden onze weg naar elkaar toe dankzij hem", klinkt het. "Hij was altijd wild en levendig. Vandaag brengen deze speciale herinneringen een glimlach op mijn gezicht en een traan in mijn oog."

Via Such leerden de verschillende groepsleden elkaar kennen. Such was van kindsbeen af bevriend met drummer Tico Torres en introduceerde gitarist en songschrijver Richie Sambora bij de groep. 

In de jaren 80 en 90 had Bon Jovi hits zoals "You give love a bad name", "Livin' on a prayer", "Keep the faith" en "Bed of roses". 

Alec John Such was 31 jaar toen hij bij de groep kwam, een pak ouder dan de rest. Dat leeftijdsverschil was uiteindelijk de reden waarom hij uit de band stapte. "Toen ik 43 was, begon ik opgebrand te geraken. Het voelde aan als werken en ik wou niet werken. De reden waarom ik bij de band ging, was omdat ik niet wou werken", zei hij in een interview met The Asbury Park Press. 

Na zijn vertrek uit de band bleef hij wel bezig met muziek als manager van een paar lokale groepen uit New Jersey. Hij had ook een motorzaak in New York. Bij de inhuldiging van de band in de Rock & Roll Hall of Fame in 2018 trad de groep nog eens in originele bezetting op met Jon Bon Jovi, Tico Torres, David Bryan, Alec John Such en Richie Sambora. 

Meest gelezen