Lilibet Diana Mountbatten Windsor
Misan Harriman

Harry en Meghan delen foto van dochter Lilibet ter ere van haar eerste verjaardag

Prins Harry en Meghan Markle hebben een foto gedeeld van hun dochtertje Lilibet tijdens haar eerste verjaardagsfeestje. Op de foto zien we een lachende Lilibet in de tuin van Frogmore Cottage, het buitenverblijf van Harry en Meghan op het terrein van Windsor Castle. De Britse royals vierden er samen met familie en vrienden de verjaardag van Lilibet met een picknick.

Harry en Meghan die met hun kinderen in de Verenigde Staten wonen, zakten dit weekend af naar het Verenigd Koninkrijk om er het jubileum van koningin Elizabeth te vieren, die 70 jaar op de Britse troon zit.

Het was de eerste keer in twee jaar tijd dat het koppel samen in het openbaar te zien was in het Verenigd Koninkrijk. Ze namen in januari 2020 een stap terug binnen het Britse koningshuis.

Dochter Lilibet, die zaterdag 1 jaar oud werd, werd tijdens die feestelijkheden, net als oudere broer Archie, afgeschermd van pers en publiek. Maar vannacht deelden de hertog en hertogin van Sussex alsnog een glimp van Lilibet, die duidelijk de rode lokken van haar vader geërfd heeft. 

De foto werd zaterdag genomen tijdens een verjaardagspicknick in de tuin van Frogmore Cottage, de woning op het terrein van Windsor waar Harry en Meghan verblijven wanneer ze in het Verenigd Koninkrijk zijn.

De foto werd genomen door fotograaf en vriend van het koppel Misan Harriman. Hij deelde via Twitter nog een tweede foto van Lilibet. Een zwart-witfoto waarop Meghan zelf Lilibet in haar armen heeft.

Eerste ontmoeting met de Queen?

Volgens Britse royaltywatchers was dit weekend de eerste gelegenheid voor koningin Elizabeth om kennis te maken met achterkleindochter Lilibet. Of die ontmoeting er ook effectief kwam, weten we niet. 

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor is overigens naar haar overgrootmoeder vernoemd. Lilibet is het koosnaampje dat prinses Margaret gebruikte voor haar oudere zusje Elizabeth toen ze nog niet zo goed kon spreken, en de familie is de naam lang blijven gebruiken.

Lilibets tweede naam verwijst naar haar grootmoeder Diana, prinses van Wales, die in 1997 overleed bij een verkeersongeval in Parijs. Ze heeft ook een oudere broer Archie, die op 6 mei 3 jaar oud werd.

Meest gelezen