Archieffoto ter illustratie

Foute herstelling met "koud asfalt" veroorzaakt hele middag files aan Kennedytunnel en op E313

Net voor de Kennedytunnel in Antwerpen voerde het Agentschap Wegen en Verkeer vanmiddag een noodherstelling uit aan het asfalt. Afgelopen nacht was er op diezelfde plek al een herstelling gebeurd, maar die was gedaan met een verkeerd type van asfalt. Er staat een uur file op de ring richting Gent, en ook op de E313 moet je een uur aanschuiven. Intussen is de weg wel weer open.

Er staan lange files op de Antwerpse ring en op snelwegen van de Kempen naar Antwerpen. Dat heeft alles te maken met een noodherstelling aan het asfalt. Vannacht was er op diezelfde plaats al een herstelling gebeurd aan het asfalt, maar de aannemer had daarvoor zogenoemd "koud asfalt" gebruikt. Dat bleek niet geschikt te zijn: amper enkele uren later was het asfalt er alweer uitgereden door het zwaar verkeer.

Vanmorgen moest de weg rond 10 uur dus weer dicht. Wegen en Verkeer heeft dan aan een aannemer de opdracht gegeven om een sterker mengsel te gebruiken, het zogenoemde asfaltbeton. Rond de middag was alles al klaar maar asfaltbeton moet wel minstens enkele uren drogen en uitharden.

Intussen zijn alle rijstroken op de ring weer open maar de avondspits rond Antwerpen zal naar alle verwachtingen nog erg moeizaam verlopen. Op onze verkeerskaart kan je het live volgen.

Meest gelezen