Archieffoto ter illustratie
pbombaert@skynet.be

Panos in station Antwerpen-Berchem gesloten door muizenplaag

De winkel van Panos in het station van Antwerpen-Berchem is sinds vanmorgen gesloten, nadat een klant er muizen had zien rondlopen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. De winkel blijft dicht tot een gespecialiseerde dienst ongediertebestrijding is langsgeweest. Volgens Panos is er een probleem met muizen in het volledige station, maar de NMBS ontkent dat.

"We hebben rond 8 uur vanochtend een filmpje ontvangen van een klant, waar inderdaad muizen op te zien waren in de Panos aan het station van Berchem", vertelt Nele Van Malderen van La Lorraine, het moederbedrijf van Panos. 

"We hebben dit onderzocht en er is blijkbaar een muizenplaag in het station. De winkel is onmiddellijk gesloten, en zal dicht blijven tot een gespecialiseerde dienst ongediertebestrijding is langsgeweest, vermoedelijk vandaag nog. Hygiëne en veiligheid zijn onze prioriteiten", legt Van Malderen uit.

Reactie NMBS

De muizenplaag zou zich volgens La Lorraine dus niet beperken tot de Panoswinkel, maar zou een ruimer probleem zijn in het station van Antwerpen-Berchem. De NMBS ontkent dat. “Er is geen sprake van een muizenplaag in het station zelf", laat de NMBS weten aan onze redactie. "Het gaat hier om een probleem specifiek bij Panos. Het spreekt voor zich dat de handelszaken in onze stations de wetgeving moeten respecteren net om deze zaken te vermijden. We zullen Panos er op aanspreken om indien nodig bijkomende maatregelen te nemen.”

Meest gelezen