Paul Marchal, vader An Marchal, verbaasd over start afbraak huis Marc Dutroux: "Wij weten van niets"

Paul Marchal, de vader van An, zegt dat hij nooit gecontacteerd is over wat er met het huis van Marc Dutroux in Marcinelle zou gebeuren. Hij is ook niet verwittigd dat de afbraak vandaag zou starten en dat de kelder daarbij behouden blijft. "Wij zijn op geen enkel ogenblik hierbij betrokken geweest", zegt hij. 

In Marcinelle, in Charleroi, is vandaag gestart met de afbraak van het huis waar Marc Dutroux zijn slachtoffers halfweg de jaren '90 vasthield en waar sommigen onder hen ook om het leven kwamen. Paul Marchal, de vader van het overleden meisje An, zegt dat hij de beslissing over de afbraak via de media heeft vernomen. "We hebben van niemand bericht gekregen daarover, ook niet over de start van de afbraak", zegt Marchal.

An Marchal en haar vriendin Eefje Lambrecks zaten midden jaren '90 na hun ontvoering door Dutroux een tijdlang opgesloten in het huis in Marcinelle.  Ze werden later dood teruggevonden in Jumet. Julie en Melissa kwamen in Marcinelle om het leven. Sabine en Laetitia konden er levend bevrijd worden.

BEKIJK - Een reportage uit "Het journaal" over de start van de afbraakwerken:

Videospeler inladen...

Ons is nooit iets gevraagd

Paul Marchal, vader van An Marchal

"Ik begrijp ook niet goed waarom de kelder behouden blijft", gaat Paul Marchal verder. "Ik vind het zelfs een beetje luguber. Van mij mocht alles afgebroken worden maar ons is nooit iets gevraagd."

"Het kan ook niet voor verder onderzoek zijn, dat ze die kelder bewaren", zegt Marchal. "Want DNA-sporen moeten zuiver zijn maar intussen is er al zoveel volk in dat huis geweest dat al het DNA-materiaal onbruikbaar is. Misschien hebben enkele ouders gevraagd om de kelder te bewaren, daar moeten we dan zeker respect voor hebben, maar dan had ik het toch graag op voorhand geweten. Ik heb daarover op geen enkele moment een bericht gekregen van de gemeente  Charleroi", besluit Marchal. 

De gemeente Charleroi zegt enkel overlegd te hebben met de ouders van Julie en Melissa omdat hun kinderen in het huis van Marc Dutroux overleden zijn. 

BEKIJK - Paul Marchal: "Dat het huis nu wordt afgebroken, is een prima zaak"

Videospeler inladen...

Meest gelezen