Rob Engelaar Fotografie

Duizenden mensen stappen mee in herdenkingstocht voor overleden jongen Gino in Kerkrade

Duizenden mensen lopen in Kerkrade in het zuidoosten van Nederland mee bij een herdenkingstocht voor het negenjarige jongetje Gino. Het kind werd dood gevonden in Geleen na in Kerkrade verdwenen te zijn.

De stille tocht begon om 19.30 uur bij het Eurode Business Center aan de Duitse grens, waarna de deelnemers naar de speelplek aan de Hertogenlaan wandelen waar Gino voor het laatst werd gezien.

Bekijk hieronder enkele beelden van de wake voor Gino:

Videospeler inladen...

Vooraan de stoet lopen de zussen en de moeder van Gino, gevolgd door mensen met bloemen en ballonnen.

Onderweg, aan de Roderlandbaan en Ailbertuslaan, vormen 200 stoere en mooie auto's en motoren een erehaag. Gino was volgens familieleden gek op dit soort voertuigen. "De combinatie van de erehaag met mooie auto's en motoren, de tocht door de wijk Rolduckerveld en de gekozen eindplek zorgt voor een respectvol en waardig eerbetoon voor Gino, zijn familie en vrienden", aldus de gemeente Kerkrade.

Gino woonde in Maastricht, totdat hij zo'n twee weken geleden noodgedwongen bij zijn oudere zus in Kerkrade moest gaan logeren vanwege ziekte van zijn alleenstaande moeder. Volgens de Nederlandse justitie is het jongetje ontvoerd en vermoord. Daarvoor is een 22-jarige verdachte uit Geleen opgepakt.

Op de wake sprak de zus van Gino, Naomi van der Straeten, de mensen toe: "Alle hulp heeft ons diep geraakt".

Videospeler inladen...

Meest gelezen