De Lijn

Tijdelijke aanpassingen bij tram 2 en 4 in Antwerpen

De Lijn gaat tijdelijk het traject van tramlijn 2 inkorten en de dienstregeling van tramlijn 4 in Antwerpen aanpassen. Dat is nodig, omdat die trams op bepaalde stukken van hun traject slechts tien kilometer per uur kunnen rijden, wat voor ongemakken bij de reizigers zorgt. “De tramsporen zijn in een te slechte staat en moeten dringend vervangen worden.”

Tramlijn 2 zal vanaf 13 juni tijdelijk niet meer langs Hoboken Lelieplaats rijden. Dat komt omdat De Lijn het traject van die tramlijn tijdelijk aanpast. Ook bij tramlijn 4 zullen ze een tijdelijke aanpassing in de dienstregeling doorvoeren. Zijn traject blijft behouden, al zal hij op schooldagen tijdens de spitsuren telkens 2 minuten langer dan normaal wegblijven.

Deze alternatieve oplossingen zijn nodig, omdat de tramsporen op het traject in slechte staat zijn. Daardoor kunnen de trams op bepaalde stukken slechts tien kilometer per uur rijden, wat al voor vele ongemakken bij de reizigers heeft gezorgd. “Mensen zullen per rit zeven minuten extra op de tram moeten zitten. Dat is ongetwijfeld het meest vervelende”, vertelt Karen Van der Sype, woordvoerder van De Lijn.

Ook tramsporen hebben een levensduur en het einde daarvan is bij lijn 2 en 4 nu echt wel bereikt

Karen Van der Sype, woordvoerder van De Lijn.

De Lijn vertelt dat ze de voorbije jaren enkel in staat zijn geweest om de meest noodzakelijke onderhoudswerken aan de sporen uit te voeren. Daardoor zijn andere dringende werken op de achtergrond geraakt. “Ook tramsporen hebben een levensduur en het einde daarvan is bij lijn 2 en 4 nu echt wel bereikt. Ze zijn in een hele slechte staat”, aldus Van der Sype.

Tramlijn 4 behoudt dus het volledige traject: Hoboken Lelieplaats – Zwaantjes – Zuid – Groenplaats – Berchem Station – Silsburg. Door de verkorting van het traject van tramlijn 2, zal die route er wel anders uitzien: Zwaantjes – Harmonie – Centraal Station – Sportpaleis – Merksem. De alternatieve dienstverlening blijft behouden tot de tramsporen op het traject zijn vervangen.

Meest gelezen