2016 Photothek

Ferm Kinderopvang Limburg is dringend op zoek naar onthaalouders: geen opvang beschikbaar voor helft aanvragen

Ferm Kinderopvang  Limburg kan meer dan de helft van de ouders die op zoek zijn naar een plekje voor hun kind, niet helpen. De organisatie is dan ook dringend op zoek naar nieuwe onthaalouders. "Alleen zo kunnen de lange wachtlijsten aangepakt worden", zegt Ferm Kinderopvang Limburg. 

"Vorig jaar konden we maar 42 procent van de aanvragen positief beantwoorden", zegt Marieke Daenen van Ferm Limburg. "En het is natuurlijk jammer om ouders te moeten teleurstellen als ze op zoek zijn naar opvang voor hun kind."

"Daarom zijn we constant op zoek naar nieuwe onthaalouders", gaat Daenen verder, "maar we hebben in Limburg ook vijf pedagogische coaches aangeworven die nieuwe onthaalouders kunnen begeleiden en ondersteunen als ze opstarten."

In september zijn er ook nog jobdagen van Ferm Limburg om kandidaat-onthaalouders te informeren en aan te werven. En het hele jaar door zijn er fysieke en digitale infosessies over het beroep van onthaalouder. 

 

Meest gelezen